GOTA PODIJELJENA NA TRI DIJELA: Iz sirijske vlade upozoravaju na moguće napade terorista hemijskim oružjem

Sirijska arapska armija nastavila je ofanzivu na Istočnu Gotu pošto je dan ranije izolirala Dumu, jedan od velikih gradova u toj pobunjeničkoj enklavi. Snage SAA pokušavaju ofanzivom velikih razmjera osvojiti to posljednje područje koje teroristi drže gotovo na vratima Damaska i već su preuzele više od polovice enklave koja ima 100 km kvadratnih.

Slikovni rezultat za SAA IN GHOUTA

Sirijske snage uspjele su podijeliti istočnu Gotu na tri dijela: Dumu i njezino predgrađe na sjeveru, Harastu na zapadu, a ostatak su južni lokaliteti.

Teroristi planiraju izvesti hemijski napad na prostoru Istočne Gote

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije, Faisal Mekdad, rekao je u razgovoru s novinarima u Damasku kako islamistički militanti na prostoru Istočne Gote planiraju danas izvesti hemijski napad. Također navodi kako će u tom napadu stradati znatan broj žena te kako će odgovornost za isti pokušati svaliti na sirijsku vojsku. “Zapad pak želi vjerovati samo teroristima”, poručio je.

“Dobili smo informaciju kako militanti planiraju izvesti ovakav napad na prostoru između okruga Mesraba i Beit Sawa. Teroristi iz skupine Tahrir al-Sham planiraju primarno žrtvovati žene kako bi pokrenuli propagandnu kampanju. Očekuje se kako će se ovo dogoditi 11. marta”, poručio je.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj