DETALJI KRVAVOG POHODA BEOGRADSKOG RADNIKA: ‘Pucao je u kolege na sastanku, a onda je krenuo dalje… djevojka je vrištala’

Nebojša Stojilković, tridesetogodišnji zaposlenik beogradske tvrtke “Privredni savetnik informacione tehnologije”, u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima s pištoljem u ruci ušao u tu softversku tvrtku, te ubio svog šefa i ranio još jednog kolegu. Strahujući za svoj život, kad je na sastanak upao Stojilković, još jedan je njegov kolega skočio kroz prozor prvog kata i pritom iščašio rame.

Nakon krvavog pohoda, Stojilković je pobjegao i sklonio se u svoj stan gdje je pokušao izvršiti samoubojstvo izazvavši požar. U svom naumu jučer nije uspio, ali je danas je u beogradskoj bolnici podlegao teškim ozljedama. Nije poznato je li se, prema jednoj verziji, pokušao raznijeti ili mu je u stanu eksplodirala plinska boca. Stanari su potom pozvali vatrogasce, a Hitna je ubojicu u teškom stanju prebacila u Urgentni centar.

Svjedoci su za srpske medije opisali scene užasa.

“Čuo sam jednu djevojku u bijeloj majici kako vrišti, pa sam izašao da vidim što se događa. Bila je strašno potresena. Rekla mi je da je ubojica normalno prošao pored nje, javio joj se i otišao na kat. Čula je pucnje i pobjegla, ostali su otišli u svoje urede i zaključali se. Rekla mi je i da su kolege imale sastanak tada i da je on uletio i ispalio ukupno pet metaka. Krenuo je onda dalje, ne znam je li ih planirao sve ubiti… Kad je vidio da ne može ništa više učiniti, sišao je, izašao iz tvrtke i otišao dolje niz Ulicu vojvode Vuka. Dok sam ja došao, on je već pobjegao”, ispričao je Dragoljub Lučić, zaposleni u obližnjem lokalu u neposrednoj blizini tvrtke u kojoj se odigrao krvavi pir.

Ušao sa smješkom, a onda…

Prema pisanju portala Alo.rs, Stojilković je prije ubojstva 31-godišnjeg Branka Kanjevca, kojem je ispalio metak u glavu, te ranjavanja 36-godišnjeg Marka Filipovića, u zgradu stigao nasmiješen, navodno s namjerom da se pozdravi. Nakon što je u njih ispalio metke, krenuo je na druge zaposlene te pucajući uz vrata iza kojih su se sakrile neke kolegice. Prema tome, Igor Radenković je svojim skokom zaista izbjegao smrt, iako su ga pronašli na parkingu kako zapomaže zbog ozljede.

Novosti opisuju da su zaposleni skamenjenih lica i očiju punih suza, čekali su da se očevid završi. Suze nisu mogli sakriti ni kada se na vratima firme pojavila majka ubijenog Branka, koja je došla identificirati tijelo. Nesretna žena se jedva uspijevala zadržati na nogama, a njeni jauci odzvanjali su ulicom.

U bolnicu ga primili ustrijelom ranom u čelu

Stojilković je porijeklom iz Vranja, a u Beogradu je završio Elektrotehnički fakultet i ubrzo se zaposlio. U “Privrednom savetniku za informacione tehnologije” radio je četiri i pol godine, piše Telegraf

Susjedi i kolege ga opisuju kao osobenjaka koji nije puno polagao na društvene odnose. Blic, pak, piše kako je pištolj s kojim je pucao u kolege posjedovao nelegalno. U ovom trenutku nije poznat motiv njegovog pohoda. Prema jednoj verziji, Stojilković je nedavno dobio otkaz u IT tvrtki, a prema drugoj sam je napustio tim nakon sukoba sa suradnicima oko jednog projekta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj