KREMLJ RAZOČARAN ODLASKOM TILLERSONA: ‘Odnosi između Moskva i SAD-a sada ne mogu biti gori’

Prije nego je postao šef diplomacije, Tillerson je radio gotovo 20 godina u uskoj vezi s Rusijom u okviru svojih dužnosti na čelu ExxonMobila, redovito se susrećući s Vladimirom Putinom.

Odnosi između Moskve i Washingtona ne mogu biti gori nakon odlaska američkog državnog tajnika Rexa Tillersona kojeg zamjenjuje Mike Pompeo, ocijenio je Kremlj, navodeći kako se samo nada “konstruktivnom” pristupu SAD-a.

“Teško možemo pasti niže … zato je u ovom trenutku malo vjerojatno da se treba pribojavati degradacije”, izjavio je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Ne gube nadu

“U svakom slučaju preostaje nada u konstruktivni pristup bilateralnim odnosima. Nade uvijek ima”, dodao je Peskov.

Donald Trump objavio je u utorak kako otpušta Rexa Tillersona s kojim je imao očito teške odnose, a zamjenjuje ga sadašnjim direktorom CIA-e Mikeom Pompeom.

Tillerson se često susretao s Putinom

Prije nego je postao šef diplomacije, Tillerson je radio gotovo 20 godina u uskoj vezi s Rusijom u okviru svojih dužnosti na čelu ExxonMobila, redovito se susrećući s Vladimirom Putinom.

No, usprkos njegovu imenovanju i obećanjima o pomirenju Donalda Trumpa, odnosi Moskve i Washingtona stalno su se pogoršavali nakon izbora Trumpa, zatrovani optužbama o umiješanosti u predsjedničke izbore 2016.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj