VELIKA BRITANIJA PREKIDA SVE VEZE SA MOSKVOM, PROTJERUJU 23 DIPLOMATA! Merkelova poručuje: Mi ćemo i dalje razgovarati sa Rusima, uprkos svemu!

Velika Britanija će protjerati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu. Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedjelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mjera ovakve vrste u posljednjih 30 godina.

Slikovni rezultat za merkel and may

Mejova je dodala da će ova mjera “potkopati djelatnost ruskih obavještajnih službi” u Britaniji za naredni period. Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom i povlači poziv ruskom ministru Sergeju Lavrovu da poseti London.

Merkel: Ne mogu se prekinuti veze sa Moskvom

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da će EU iznijeti zajednički stav u vezi sa napadom nervnim agensom na bivšeg dvostrukog ruskog špijuna u Engleskoj, za koji britanski premijer Tereza Mej krivi Moskvu.

“Veoma ozbiljno razmatramo nalaze britanske Vlade. Mi ćemo iznijeti zajednički evropski stav”, rekla je ona za mrežu ARD, ističući da će se evropski lideri sastati naredne sedmice.

Ona je dodala da se “i pored svega”, ne mogu prekinuti svi kontakti.  “Mi i dalje moramo da razgovaramo sa Rusima uprkos svim razlikama u mišljenju”, rekla je ona.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentarion this Post

  1. Dosta je Britanaca bilo bravo za premijerku Merkel

    Reply
  2. Svaka cast Merkelova! Svi oni koji hoce Britanski feudalizam i kolonijalizam, neka finu uzmu svoje porodice i nek idu da zive u neku britansku koloniju, nek budu kmetovi

    Reply

Komentiraj