PUCNJAVA U CENTRU SARAJEVA: Policija uhapsila osumnjičenog muškarca

Foto: S. Saletović

Dvojica mlađih muškaraca ranjeni su večeras nešto prije 19 sati u Titovoj ulici u Sarajevu, nakon čega su prevezeni u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje im ljekari pružaju medicinsku pomoć i utvrđuju stepen povreda. Građani koji su se u trenutku pucnjave našli u blizini bili su vidno uznemireni.

Jedan od svjedoka ispričao  je reporteru Klixa da se u trenutku pucnjave vozio u tramvaju iz kojeg je vidio jednu osobu kako poteže pištolj i puca na drugu osobu koja je potom pala. Dodao je da se sve vrlo brzo dogodilo i da su se putnici u tramvaju uspaničili.

Prema izvještaju Avaza braću uhapšen je Senad Oručević. On je pucao na braću Muamera i Mustafu Sulejmanija, koji žive na Koševskom brdu.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage do pucnjave je došlo zbog velike netrpeljivosti između braće Sulejmani i Oručevića, koja je eskalirala večeras kada su se sreli ispred BBI centra. Oručević je potegao pištolj, te ispalio najmanje jedan hitac koji je pogodio Muamera u nogu, a koji mu je prošao kroz nogu, odbio se o podlogu i pogodio Mustafu. Na licu mjesta ostao je pištolj iz kojeg je pucao, a koji će biti poslat na balističko vještačenje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj