OSLOBOĐENO 70 ODSTO GHOUTE! SAA presrela kamion pun oružja američke proizvodnje za teroriste, u sklopu ‘pomoći’ i dimne bombe sa oznakom “Salisbury, Engleska”

Sirijska regularna armija oslobodila je od terorista 70 odsto teritorije Istočne Ghoute. Ovo je zvanično saopštio vojni vrh u Damasku.

Dodatno je precizirao i naglasio: „Krvlju naših palih heroja u Istočnoj Ghouti su oslobođene desetine naselja i sela. Teroristi su ostali bez 70 odsto teritorije koju su držali“. Teritorije koje još kontrolišu teroristi i sa njima povezani pobunjenici izašlo je posljednjih dana nekoliko hiljada civila. Damask je za uspjeh operacije u Istočnoj Ghouti zahvalio i ruskoj avijaciji i svojim „savezničkim snagama“.

Lavrov: Dotući ćemo teroriste

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je, u međuvremenu, da će Rusija i Sirija „dotući teroriste u Istočnoj Ghouti“.

Ghouta je plodni pojas koji sa juga i istoka obavija glavni grad zemlje Damask. Sa njenim gubitkom, terorističke formacije će zapadno od Eufrata imati pod kontrolom samo veći dio provincije Idlib koja se graniči sa Turskom. A posle Ghoute će i ona doći na red.

Sirijska vojska presrela kamion pun oružja za teroriste u Istočnoj Ghouti

Izvori s terena navode kako je sirijska vojska presrela kamion s oružjem za militante na prostoru Istočne Ghoute. U kamionima je pronađeno i američko i britansko oružje. Navodno je sirijska vojska dobila obavijest od strane obavještajnih izvora da će se u tom kamionu nalaziti oružje.

“Organizirali smo zasjedu i uspjeli smo presresti kamion. Osim oružja i municije tu je bila i oprema za satelitsku navigaciju”, rekao je izvor iz sirijske vojske.

Zanimljivo je da su na kamionu pronađene i dimne bombe britanske proizvodnje na kojima je otisnuto “Salisbury, Engleska” (Salisbury je inače grad u kojem je nedavno otrovan bivši ruski dvostruki špijun Sergej Skripal zbog čega je izbila velika kriza u odnosima između Zapada i Rusije).

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj