PROTEKCIJA ZA UBICU! Efendić pušten iz pritvora, aktivirana armija botova za javni linč poginulog pješaka

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić danas je pušten na slobodu, potvrdila je za Avaz.ba Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS. 

– Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru. Efendić je saslušan u svojstvu osumnjičenog. Saslušani su i svjedoci – dodala je Bavčić.

Kazala je i da je naređena obdukcija.

Podsjećamo, MUP KS saopćio je da se saobraćajna nesreća dogodila jučer u 14.30 sati u ulici Zagrebačka, i tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka inicijala S. E. (77), nastanjenog u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarske oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E. S. (35), nastanjen u Sarajevu.

Od jučer je aktivirana armija botova koja je imala za cilj stvoriti atmosferu linča poginulog pješaka umjesto da se pažnja usmjeri na onoga ko je skrivio nesreću.

Tako je starac proglašavan maloumnim, gluhim, a išli su do toga da se sam bacio pod  automobil. Nažalost nesretni E. Selimović kojem su četnici pobili većio dio porodice tokom zadnjeg genocida u Foči, nije uspio preživjeti bahatost Semira Efendića.

Načelnik sektora za pravne poslova MUP-a KS je, također, Semirov rođak Idriz Efendić, komandir policije Ilidža je Ensad Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS je Hamdija Efendić.

Stoga ne sumnjamo da će Efendić imati kraljevski tretman zbog ubistva pješaka, a ne bi nas čudilo da ako ubijeni ima dalje rodbine  na kraju oni završe u pritvoru, umjesto Efendića, i još plate odštetu za štetu prouzrokovanu na Golfu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj