PRONAĐEN MRTAV! Misteriozna smrt Ukrajinca kojeg Rusija tereti za rušenje malezijskog Boinga i smrt 298 ljudi

Ukrajinski pilot Vladislav Vološin, koga je Rusija optužila da je oborio malezijski avion MH17 iznad Ukrajine, pronađen mrtav u stanu.

MISTERIJA! UKRAJINAC KOG RUSI TERETE ZA RUŠENJE BOINGA I SMRT 298 LJUDI MRTAV: Pronađen u stanu sa ranom od metka!

Podsjetimo, 17. jula 2014. boing 777 na letu MH17 poletio je iz Amsterdama prema malezijskom glavnom gradu Kuala Lumpuru. Avion se iznenada srušio i pri tome su poginuli svi putnici i članovi posade, ukupno 298 ljudi.

Ova se nesreća dogodila samo nekoliko mjeseci nakon misterioznog nestanka još jednog malezijskog aviona MH 370.

U to su vrijeme ukrajinska vlada i proruski pobunjenici bili u velikom oružanom sukobu, pa su se krivci za obaranje ukrajinskog aviona “tražili s druge strane”. 

Nakon 15 mjeseci istrage, holandska bezbjednosna služba objavila je da je jedna raketa zemlja-vazduh, marke BUK, ruske proizvodnje pogodila avion.

Odmah se pretpostavilo da su je ispalili ruski vojnici ili proruski pobunjenici, pogrešno misleći da se radi o ukrajinskom borbenom avionu. No, Rusi su odmah ponudili svoje objašnjenje, tačnije više objašnjenja. 

Jedno od njih je i da je malezijski avion oborio ukrajinski pilot Vladislav Vološin, koji je međutim, tvrdio da je sve vrijeme žrtva ruske propagande.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj