BRNABIĆ U ANKARI! Potpredsjednik turske Vlade: Srbija je za Tursku ključna zemlja regije

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocijenila je u utorak, u razgovoru s potpredsjednikom Vlade Republike Turske Fikrijem Isikom, kako su odnosi dvije zemlje u stalnom usponu zahvaljujući iskrenoj težnji obje strane za stalnim unapređenjem političkog dijaloga.
Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

Premijerka je naglasila i važnost uspostavljanja trilateralnog trgovinskog odbora Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, uz ocjenu da je trilaterala veoma važan mehanizam suradnje, koji daje snažan signal gospodarstvenicima sve tri strane. Također je zahvalila Isiku na podršci za izgradnju autoputa Beograd–Sarajevo.

Potpredsjednik turske Vlade Isik ukazao je na važnost koju Turska pridaje odnosima dviju zemalja, ističući kako je Srbija za Tursku ključna zemlja regije, “o čemu svjedoči i veliki broj turskih investitora koji posluju u Srbiji”.

Istaknuo je kako veliki potencijal za suradnju postoji u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, prometa i infrastrukture.

Na sastanku je zaključeno da je turizam oblast koja je u stalnom usponu i da je u protekloj godini zabilježen porast turističkih dolazaka u obje zemlje. Ukazano je i na potrebu povećanja broja avio-linija između dvije zemlje.

Brnabić je ocijenila da suradnja u oblasti obrazovanja i kulture između Vlade Srbije i Vlade Turske daje dobre rezultate, i izrazila zadovoljstvo zbog suradnje na restauraciji objekata od povijesne i kulturne važnosti za oba naroda, objavila je Vlada Republike Srbije na svojim internetskim stranicama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj