NOVALIĆ ODBRUSIO ČAVARI: ”Sastanci su isprazni, naš je posao da rješavamo probleme građana”

Danas je održana nova hitna sjednica Vlade Federacije BIH na kojoj je doneseno nekoliko značajnih odluka; sazivanje hitnih sjednica jučer je komentirao predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je rekao kako je apsurdno da neko saziva hitne sjednice sa 63 tačke dnevnog reda, dan nakon održavanja jedne takve sjednice u Mostaru, osim ako nije u pitanju provođenje određene samovolje.

Ovu izjavu ali i sastanke koje organizuje Čavara za Vijesti.ba je prokomentirao premijer FBIH Fadil Novalić.

”Upravo smo završili sjednicu Vlade Federacije sa preko 60 tačaka dnevnog reda. Dakle, Vlada radi. I naredne sedmice ćemo održati sjednicu na kojoj ćemo imati preko 100 tačaka dnevnog reda”, rekao je Novalić za Vijesti.ba i dodao:

”Ja zaista ne vidim svrhe da se treći put za redom okupljamo da razgovaramo o kadrovskoj politici. Naš je posao da riješavamo probleme građana, a ne da održavamo isprazne sastanke. Predsjedniku Čavari bilo bi korisnije da razgovara sa dva dopremijera i da zatraži od njih da omoguće da konačno počnemo održavati redovne sjednice Vlade.”

On dodaje da su se svi na početku mandata obavezali da će otvarati nova radna mjesta, donositi socijalne reforme, spašavati propadajuća preduzeća i da su tri godine smo bili na tom putu.

”Ne želim da se sad, zbog sve bliže predizborne kampanje, zaustavimo. Jednostavno, previše smo truda uložili u jačanje naše privrede i podsticanje ekonomskog rasta. Ja sam svoj prijedlog dao u ponedeljak, a to je da se do kraja mandata ne bavimo imenovanjima. S obzirom da su upravo pozicije, prije svega u Poreskoj upravi, postale kamen spoticaja među partnerima, mislim da je logično riješenje da se posvetimo onome oko čega se možemo složiti”, rekao je.

”Dobrobit građana je, nadam se, još uvijek prioritet svim strankama koalicije.”

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj