U SRBIJI IZBILA AFERA ZBOG VUČIĆEVOG PUTA U NEW YORK: ‘Ponekad poželim ne biti najgori otac na svijetu’

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić prije nekoliko je dana neslužbeno otputovao u New York. U Sjedinjene Američke Države otišao je u društvu kćeri Milice, no njegova glasna oporba spekulira da je razlog njegovog nenajavljenog posjeta ‘Velikoj jabuci’ nešto sasvim drugo.

Optužuju ga tako da se u New Yorku sastao s kosovskim predsjednikom HashimomThaçijem, drugi kažu da večera s Georgom Sorosem, dok treći upozoravaju da u SAD-u troši novac iz državnog proračuna. Očekivano, srpski predsjednik to smatra teorijama zavjere.

“Na konferenciji za novinare koju je pratilo pet milijuna ljudi sam rekao ‘ajde zdravo, odoh na dalek put’. Ušao sam u avion s 270 putnika, redovan let ‘Air Srbije’. Onda je jedan koji me vrijeđao iako je vidio da sam s djetetom poslao svima i rekao – evo ga psihopat tu i tu. Onda kad sam se okrenuo, iako sam bio bez osiguranja, počeo se tresti i od straha nije smio da nikoga pogleda. Ja nemam problem s time što će netko vrijeđati”, rekao je Vučić i dodao:

“Došao sam ovdje i izveo dijete na večeru. Ako vas zanima zašto je sa mnom i to ću objasniti iako se ne trebam nikome pravdati. Ja nemam vremena da provodim s Danilom, Milicom i Vukanom, i zaželio sam se bebe… Milici je majka već više tjedana u bolnici, da ne kažem više mjeseci. Ponekad poželim ne biti najgori otac na svijetu jer nemam vremena. Milici sam sam platio kartu, od svog novca, ne državnog”, poručuje Vučić.

Tvrdi da nikad nije krio kada se sastajao sa Sorosem ili Tachijem pa nema razloga da to sada čini. Objasnio je i zašto nitko iz obavještajne službe ili osiguranja nije s njim. “Ne volim te statusne simbole, ja sam običan čovjek koji ovdje u New Yorku obilazi knjižare”, kaže Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj