RADMANOVIĆ JE ZAHTIJEVAO NATO! Pandurević: Ivanić, SDS i SzP traže snažne spoljne saveznike RS-u

Potpredjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Aleksandra Pandurević izjavila je da srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, SDS i Savez za promjene traže snažne spoljne saveznike Republici Srpskoj.

Pandurevićeva je rekla da je rezultat tog rada da najmoćnije države svijeta danas kažu da nema promjena ustavne strukture BiH i da je Republika Srpska neosporna.

To je razlika između vremena naše vlasti u Sarajevu i vlasti SNSD-a kada su bile svakodnevne međunarodne inicijative za centralizacijom BiH i brisanjem Republike Srpske“, navela je Pandurevićeva.

Ona je napomenula da je dio iz Strategije spoljne politike BiH da bi “BiH trebalo da aktivno prati zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU i da bi u tom smislu trebalo unaprijediti sistem pridruživanja spoljnopolitičkim izjavama i restriktivnim mjerama EU prema trećim zemljama i subjektima” prepisan iz odgovora na Uputnik EU na koji je, napominje, saglasnost dala i Vlada Republike Srpske.

Pandurevićeva smatra da bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “trebalo da pozdravi” to što je Ivanić putem Strategije afirmisao i Rezoluciju Narodne skupštine Srpske o vojnoj neutralnosti.

“Jedino što je stavio van snage jeste zahtjev Nebojše Radmanovića za članstvom u NATO i time zaustavio čitav proces integracije na aktivaciji MAP-a koju je odobrilo Predsjedništvo BiH na čelu sa Radmanovićem“, naglasila je Pandurevićeva.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj