RUSKI MEDIJI O PROTJERIVANJU SVOJIH DIPLOMATA: ‘Ovo je novo razdoblje Hladnog rata’

‘Nije ovo kraj eskalacije, jasno je da će se pogoršati, očekujemo i strože mjere, gospodarske sankcije protiv Rusije’.

Ruski tisak ocijenio je u utorak da usklađena protjerivanja ruskih diplomata u dvadesetak zemalja nakon trovanja bivšeg ruskog agenta uvode odnose između Moskve i Zapada u novo “razdoblje hladnog rata”.

Dnevnik Izvestija piše da se radi o “rusofobnom flashmobu” dok Nezavisimaja Gazeta podsjeća da “još nikada nije bilo usklađenih protjerivanja”.

Odnos Rusije i Zapada ulazi u razdoblje pravog hladnog rata”, rezimira analitičar Fjodor Lukjanov na stranicama dnevnika Vedomosti, ocjenjujući da su protjerivanja “posebno kobna za rusko-američke odnose”.

“Nije ovo kraj eskalacije, jasno je da će se pogoršati, očekujemo i strože mjere, gospodarske sankcije protiv Rusije”, upozorava on.

Po dnevniku Kommersant, te “mjere neopisive strogoće samo su novo pogoršanje odnosa između Rusije i Zapada”.

Za nezavisni radio Eho Moskve, “sva politika Rusije usredotočuje svoju energiju u samodestrukciju nakon 2014.”, godine ruskog pripojenja ukrajinskog poluotoka Krima nakon kojeg je uslijedio niz zapadnih sankcija.

“Što je lošiji odnos između Rusije i Zapada bolje se osjeća predsjednik” Vladimir Putin, tvrdi Eho Moskve. “Ako ste u opkoljenoj utvrdi, morate stalno izazivati napade ili ćete izgubiti legitimitet”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj