KAKO JE SLUČAJ SKRIPAL POVEZAN SA HILLARY CLINTON? Otrovani agent je aktivno učestvovao u kreiranje ‘ruskog dosijea Donalda Trumpa’ tokom predizborne kampanje za posljednje predsjedničke izbore u SAD-u

Britanski The Telegraph otkriva kako je otrovani agent Skripal radio za tajnu skupinu Christophera Steelea, koji je povezan s lažnim “ruskim dosjeom” Donalda Trumpa. 

Hillary Clinton

Steele je radio na izboru Hillary Clinton i pri američkom Demokratskom nacionalnom kongresu 2016. godine. Zbog tog dosjea Christophera Steelea korumpirani čelnici FBI-a i američkog Ministarstva pravosuđa pratili su Trumpa, njegovu obitelj, njegove suradnike, njegov tranzicijski tim i njegovu administraciju.

Nedavno otkazani LinkedIn račun otkriva da je britanski sigurnosni savjetnik bio u Salisburyju i radio za Steeleovu agenciju “Orbis Business Intelligence”. Poznato je da je Steele skupio niz dopisa protiv Trumpa u ime tvrtke Fusion GPS.

S obzirom na mreže i aktivnosti američke ‘tajne vlade’ nije isključeno da je Skripal postao žrtva svojih novih poslodavaca. Nekoliko alternativnih medija objavilo je opravdane sumnje kako je dvostrukog agenta Sergeja Skripala i kćerku otrovao MI6 zato što su se namjeravali vratiti u Rusiju. Kako bi to bilo moguće, Skripal je u zamjenu ulazak u domovinu ruskim službama htio predati dokumente koje je posjedovao, a koji potvrđuju da je dosje o vezama Trumpa i Rusija ili slučaj “RussiaGate” potpuno lažan i dizajnirao ga je MI6.

Dok javnost zbunjeno promatra, slučaj Skripal već je eskalirao u međunarodni incident, nakon što su brojne države Zapada riješile da protjeraju ruske diplomate. Radi se o najvećem protjerivanju diplomata još od hladnog rata, pa su mnogi povukli paralale sa tim periodom.

 

(Global CIR/Agencije)

 

 

Objavljeno u:

Komentiraj