OBRAT U ISTRAZI UBOJSTVA RUSKOG ŠPIJUNA: ‘Skripal i njegova kći otrovani u svojem domu’

Tragovi nervnog otrova pronađeni su i na drugim mjestima, ali u slabijoj koncentraciji od one koja je pronađena u njegovu domu, ističe londonska policija.

Bivši dvostruki ruski špijun Sergej Skripal i njegova kći koji su otrovani 4. ožujka, imali su prvi dodir s nervnim otrovom u svom domu u Velikoj Britaniji, priopćila je u srijedu britanska policija.

“Stručnjaci su utvrdili da je najveća koncentracija nervnog otrova bila na ulaznim vratima njihove kuće”, navodi policija u priopćenju.

Tragovi nervnog otrova pronađeni su i na drugim mjestima na kojima su istražitelji radili ovih tjedana, ali u slabijoj koncentraciji od one koja je pronađena u njegovu domu”, dodaje Dean Haydon iz londonske policije.

London je optužio Rusiju da je kriva za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri, što Moskva niječe.

Zbog ubojstva se protjeruju ruski diplomati

Slijedeći primjer Velike Britanije koja je kao odgovor na trovanje protjerala 23 ruska diplomata, više od 25 zemalja je od početka tjedna najavilo slične mjere, na koje je Rusija obećala uzvratiti protumjerama.

Sjedinjene Države su odlučile protjerati 60 ruskih diplomata. Istražitelji su izolirali klupu na kojoj je dvoje žrtava pronađeno, pub i restoran u kojima su boravili te grob Skripalove supruge.

Istraga bi mogla potrajati

Istraga u kojoj sudjeluje oko 250 stručnjaka mogla bi potrajati mjesecima.

Ljudi koji žive u četvrti Skripala i njegove kćeri mogu očekivati policiju koja će ondje istraživati, ali želim ponoviti da je opasnost jako mala i ta se istraga vodi iz opreza”, dodao je Dean Haydon.

Sergej Skripal i njegova kći su još u bolnici u komi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj