UGLEDNE DOKTORICE SE VRAĆAJU NA KLINIČKI CENTAR! Alikadić-Husović: Ponosna sam što sam dio kolektiva na čijem je čelu prof. dr. Sebija Izetbegović

Prof. dr. Amila Alikadić Husović, oftamolg i prim. mr. sci. dr. Besima Hadžihasanović, radiolog, od ponedjeljka 02. aprila 2018. godine ponovo počinju raditi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Obje se u KCUS vraćaju iz privatne prakse, a u ranijem periodu otišle su iz KCUS, stoji u saopćenju kliničkog centra.

Image result for Besima Hadžihasanović

Prof. dr. Alikadić Husović, našu zdravstvenu ustanovu napustila je 2011. godine, a prim. mr. sci. dr. Hadžihasanović prošle godine. Ovo je pokazatelj da se uvaženi stručnjaci ipak odlučuju vratiti u velike sisteme, kao što je KCUS.

Kako kaže prof. dr. Alikadić Husović, ponosna je što će ponovo biti dio KCUS-a, na čijem je čelu prof. dr. Sebija Izetbegović.

Vraćam se nakon sedam godina na Kliniku za očne bolesti odakle sam i otišla. KCUS je moja baza. Imamo u planu, uz pomoć prof. dr. Izetbegović razvijati refraktivnu i dječiju hirugiju te najmoderniju mikorhirugiju po principu jednodnevne hirurgije, kao što to rade najveći svjetski oftamološki centri. KCUS je baza za mlade i ambiciozne stručnjake“ rekla je prof. dr. Alikadić Husović.

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Na celu svake institucije u BiH treba biti ne zena, nego uopce osoba, cvrsta i harizmaticna kao Seka.. Razumljivo je da ste ponosni na to..

    Reply

Komentiraj