I U SLUČAJU DOKAZA PROTIV MOSKVE: Austrija neće protjerati diplomate

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel istakla je da Austrija ne namjerava, čak iako budu postojali dokazi protiv Rusije u slučaju trovanja dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, da preduzme bilateralne kaznene mjere protiv Moskve.I u slučaju dokaza protiv Moskve, Austrija neće protjerati diplomate

Ona je, u izjavi austrijskoj televiziji ORF, naglasila da isključuje bilateralnu akciju Beča. Odbacila je optužbe da Austrija nije solidarna sa Velikom Britanijom, dodajući da je Beč podržao povlačenje ambasadora EU iz Moskve.

Kontakti Slobodarske partije Austrije (FPO), na čijoj listi ministara je Knajsel, sa Jedinstvenom Rusijom, strankom predsjednika Rusije Vladimira Putina, prema njenim riječima nema nikakvog uticaja na austrijsku odluku.

Knajsel je najavila da austrijski kancelar Sebastijan Kurc planira da posjeti London 13.juna, i da je Beč želi da posreduje u konfliktu, ali za to mora biti upitan.

“Ukoliko bi nas neko pitao mi ćemo zasigurno učestvovati u rješavanju konflikta”, poručila je ona ističući da je Austrija spremna da posreduje.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj