ĐURIĆ PONOVO IDE NA KOSOVO! Tači: Vučić se ponaša kao Kim Yong Un, ne bi mu se vratio ni jedan jedini vojnik da ih je poslao

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da ponašanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića posljednjih dana liči na ponašanje lidera Sjeverne Koreje, Kim Yong Una.

Govoreći o vojnoj vježbi u blizini granice sa Kosovom, kosovski predsjednik je rekao da se radi o “praznim prijetnjama”. “Rekao je da će uputiti vojsku na Kosovo. Vratio bi je na pola puta, kao i voz. Ne bi mu se vratio ni jedan jedini vojnik u Srbiju”, kazao je Tači sinoć u emisiji “Život na Kosovu”.

Tači ocjenjuje da telefonski razgovori predsjednika Vučuća sa predsjednikom Rusije i Bjelorusije najbolje govore o orijentaciji Srbije i predsjednika Vučića “Vučićeve prijetnje ne ostavljaju utisak ni na koga, najmanje na mene. Nisu me uznemirile ni prijetnje Vučića, niti (Slobodana) Miloševića”, kazao je Tači dodajući da je Kosovo suverena i nezavisna država.

Podsjetimo, do rasta tenzija između Prištine i Beograda došlo je u ponedjeljak, kada je u akciji specijalne jedinice policije Kosova na sjeveru Kosovske Mitrovice uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Tom prilikom kosovski specijalci upali su naoružani i sa šok bombama, u salu u Mitrovici, u kojoj se održavao okrugli sto predstavnika Srba sa Kosova i zvaničnika iz Srbije.

Prema pisanju beogradske štampe, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić trebao bi do 20. aprila ponovo otići na Kosovo, piše list “Danas” pozivajući se na izvore u Vladi Srbije. Za 20. april najavljeno je da će Srbi sa Kosova početi formiranje Zajednice srpskih opština, a izvori lista su naveli da Đurić kao direktor kancelarije ima obavezu da putuje na Kosovo.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj