SAUDIJSKA ARABIJA PRIHVATILA REALNOST! Muhamed bin Salman: Bashar al-Assad ostaje, i zato je važno da makar ne radi u interesu Irana

Predsjednik Sirije Bašar el Asad se neće povući, i zato je važno da makar ne radi u interesu Irana, rekao je prijestolonasljednik i ministar odbrane Saudijske Arabije princ Muhamed bin Salman.

Saudijski princ Muhamed ibn Salman

„Bašar el Asad ostaje. Međutim, vjerujem da nije u Asadovom interesu da dozvoli Irancima da rade sve što žele“, rekao je saudijski političar u intervjuu za američki list „Time“.

Osim toga, princ je izrazio nadu da će jedinice američke vojske ostati na teritoriji Sirije. U protivnom, po mišljenju saudijskog princa, SAD i njihovi saveznici će izgubiti vojnu bazu u provinciji Dejr el Zor, koja je koordinacioni centar za izvođenje specijalnih operacija protiv militanata DAIŠ-a.

Ranije je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp saopštio da će se američke snage povući iz Sirije, pozvavši se na poraz DAIŠ-a i potrebu da se brane američke granice i izgradi „urušena“ infrastruktura.

SJEDINJENE DRŽAVE ODLAZE! Tramp: Uskoro se povlačimo iz Sirije, neka drugi brinu o njoj

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj