RADONČIĆ O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA: SBB nikada nije bio problem i uvijek smo bili konstruktivan faktor

U BiH je posljednjih dana aktuelizirano pitanje izmjena Izbornog zakona. Sve je izvjesnije da rok od mjesec dana neće biti dovoljan da se približe suprotstavljeni stavovi.  Jedino oko čega se slažu koalicioni partneri HDZ i SDA jeste da je izgubljeno previše vremena. Svi se pitaju kakvi su stavovi trećeg koalicionog partnera SBB-a.

Odgovor na ovo pitanje dao je predsjednik ove stranke nakon sastanka u rezidenciji ambasadorice SAD-a u Sarajevu Morin Kormak (Maureen Cormack), uz prisustvo ambasadora Lars-Gunara Vigemarka (Lars-Gunar Wigemark), šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Zahvaljujem se njihovim ekselencijama na gostoprimstvu, a kao lider SBB-a, s gospodinom Arnautom, razgovarao sam s njima o aktuelnoj političkoj situaciji, izjavio je Fahrudin Radončić nakon sastanka s ambasadorima Kormak i Vigemarkom, kazao je Radončić nakon sastanka.

– Činjenica da se SAD i EU zanimaju za stanje u BiH je spoznaja svim liderima da moraju raditi više kako bi reforme išle brže. Naglasak je da SBB nikad nije bio problem i da smo uvijek bili konstruktivan faktor na domaćoj političkoj sceni – kazao je lider SBB-a.

Radončić je potvrdio da je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona i izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH. Odgovarajući na pitanje novinara očekuje li da će uskoro doći do rješenja, Radončić je izrazio uvjerenje da se do rješenja može doći.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj