TEK SE OKUPILI, A VEĆ SE RASPADAJU: Uhapšen Emir Nuhanović, jedan od osnivača Nezavisnog bloka

Hapšenje i određivanje pritvora nekadašnjem direktoru Sarajevske filharmonije Emiru Nuhanoviću jedna je od udarnih vijesti ovog utorka te kao takva nije promakla niti jednom mediju u Bosni i Hercegovini. 

Nuhanović je, podsjećanja radi, uhapšen u okviru operativne akcije “Zadruga” zbog sumnje u pranje novca preko jednog udruženja te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke. Prvoosumnjičeni u ovom slučaju su Enisa i Sanel Đalić koji se terete da su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka, “oprala” više desetaka miliona maraka, dok su ostali osumnjičeni imali svoje uloge kao članovi ove kriminalne grupe koji su fiktivnim ugovorima i lažnim podacima prali novac i vršili utaju poreza.

Međutim, većina medija zaboravila je napomenuti jednu važnu činjenicu, a to je da je pritvoreni Nuhanović  jedan od osnivača Nezavisnog bloka, stranke koju je utemeljio skupa sa Senadom Šepićem, Sadikom Ahmetovićem i Salkom Sokolovićem.

Po svemu sudeći, stranka još uvijek nije pustila korijenje čak ni među samim članstvom, budući da hapšenje Nuhanovića ili eventualnu podršku stranačkom kolegi nismo mogli pronaći na službenim profilima i stranicama Nezavisnog bloka i istaknutijih članova. Čini se kako se družina raspada, a tek što je se okupila.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj