‘ČELIČNA LEJDI’ STALA U ZAŠTITU ZDRAVSTVENIH RADNIKA! Sebija Izetbegović u dva navrata pisala Ministarstvu zdravstva KS tražeći zaštitu zdravstvenih radnika dok su na radnom mjestu

Imajući u vidu najavljene proteste zdravstvenih radnika, koji traže zaštitu od svakodnevnih napada i pritisaka kojima su izloženi, ovim putem informišemo javnost sljedeće:

Prof dr. Sebija Izetbegović, u vrijeme obnašanja funkcije direktorice Opće bolnice „Prim.dr.Abdulah Nakaš“, u dva navrata se pismenim putem obratila Ministarstvu zdravstva KS tražeći zaštitu zdravstvenih radnika, dok su na radnom mjestu.

Prvi put, prof.dr.Izetbegović, obratila se tadašnjem ministru dr.Eldanu Lokmiću, 2014.godine. Nažalost, Zahtjev prof. dr. Izetbegović nije naišao na razumijevanje.

Prof.dr. Izetbegović, 2015.godine, ponovila je Zahtjev za zaštitu zdravstvenih uposlenika dok su na radnom mjestu, kao hitan. Zahtjev je dostavljen tadašnoj ministrici Ministarstva zdravstva KS prim. dr. Emiri Mikulec – Tanović. Ponovo nije bilo odgovora. 
Pošto nijedan od upućenih Zahtjeva nije naišao na podršku, zdravstveni radnici su i dalje nastavili raditi pod velikim pritiskom i povremenim prijetnjama i napadima.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu daje punu podršku zdravstvenim radnicima u traženju zaštite na radnim mjestima.

(Global CIR/KUSC)

Komentarion this Post

  1. Postupak za svaku pohvalu..

    Reply
  2. Mirnes

    Bravo Seko nasa, samo nastavi, dovedi u red nase zdravstvo koje su skoro bili skroz unistili.. Imas podrsku naroda!!

    Reply
  1. […] ‘ČELIČNA LEJDI’ STALA U ZAŠTITU ZDRAVSTVENIH RADNIKA! Sebija Izetbegović u dva navra… […]

Komentiraj