NOVI DETALJI O PUCNJAVI U SJEDIŠTU YOUTUBEA: Identificirana napadačica: ‘Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama’

Policija je identificirala napadačicu, no o motivima se još nagađa.

Žena koja je utorak je otvorila vatru u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca 39-godišnja je stanovnica San Diega. Kako neslužbeno doznaje AP, policija je napadačicu identificirala kao Nasim Ahghdam. Iako za sada to ne povezuju s napadom na sjedište Youtubea, Ahgdam je bila je aktivistkinja za prava životinja.  U svojim objavama često je tvrdila kako ju Youtube cenzurira.

Policija je objavila kako je pucala iz pištolja i ranila troje ljudi prije nego si je oduzela život. Još jedna osoba ozlijedila je gležanj dok je bježala. “Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da si je sama nanijela.”, rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare.

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

Prvo sam mislio da je potres…

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj. “Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe”, rekao je Sherman na twitteru.

“Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade”, rekao je Sherman. Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj