NAUČNICI SA OXFORDA TVRDE: Ovo je pet najsmješnijih viceva ikada

Istraživači s Univerziteta u Oxfordu bacili su se na zadatak pronalaženja pet najsmješnijih viceva. Da li su zaista toliko smiješni? Procijenite sami!

Povezana slika

Puž sa stavom

Muškarac sjedi u sobi kada začuje da neko kuca. Otvara vrata i ugleda puža na trijemu. Uzme ga i baci daleko u dvorište. Tri godine poslije opet neko zakuca. On opet otvori vrata i ugleda istog puža koji mu ljutito kaže: “Dobro, šta je bilo ono?”

Duh i idiot

Tri prijatelja zaglave na pustom otoku i nađu magičnu lampu s duhom koji svakome obeća ispuniti jednu želju. Prvi poželi da ga vrati kući. Drugi poželi isto. Treći kaže: “Usamljen sam. Želio bih da se moji prijatelji vrate.”

Dječak i brijač

Dječak ulazi u brijačnicu, a brijač šapne mušteriji: ‘Ovo je najgluplji dječak na svijetu. Sad ću vam dokazati.’ Brijač u lijevu ruku uzme novčanicu od 10 maraka, u desnu dvije kovanice od dvije marke, a zatim pozove dječaka i pita ga: “Koje želiš?”. Dječak uzme kovanice i izađe. “Šta sam vam rekao”, kaže brijač te doda: “Taj mali nikada neće naučiti”. Kasnije, mušterija napusti brijačnicu i ugleda dječaka kako izlazi iz dućana sa sladoledom. “Hej mali, zašto si uzeo kovanice, a ne novčanicu?”, upita ga. Dječak, zadovoljno ližući sladoled odgovori: “Zato što će, onaj dan kada odlučim uzeti 10 maraka, igra biti gotova”.

Jedan u milijardu

Kina ima više od milijardu stanovnika. Milijardu! To znači da tamo čak i ako si “jedan u milion”, postoji još barem hiljadu istih, piše Studomat.

Utrka s medvjedom

Dva planinara šeću šumom kada ugledaju medvjeda na udaljenosti od 50 metara. Medvjed ih primijeti i krene prema njima. Jedan od muškaraca brzo skine ruksak, izvadi tenisice i počne ih panično navlačiti. Drugi ga zbunjeno upita: “Šta to radiš? Tenisice ti neće pomoći da budeš brži od medvjeda”, a ovaj mu odgovori: “Važno je samo da budem brži od tebe!”

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj