CRNOKOŠULJAŠI U ZAGREBU: Desničari marširali uz poruke da Hrvatska nije sekularna već katolička država

Četrdesetak desničara odjevenih u crno marširali su centrom Zagreba noseći sliku američkog predsjednika Donalda Trumpa i bijelu zastavu s prekriženim simbolom Europske unije. Protest osigurava policija, koja je pratila desničare s nekoliko automobila.

Jedan od desničara dizao je desnicu u zrak pred kamerama. Na glavnom zagrebačkom trgu dočekali su ih protuprosvjednici koji su nosili transparent s natpisom “Dosta je ustaštva”. Protuprosvjednici su vikanjem i sirenama ometali ekstremiste u “prisezi domovini”. Među protuprosvjednicima su bili i članovi Foruma mladih SDP-a, prenosi Index.

Bizaran monolog Dražena Keleminca: “Hrvatska nije sekularna, pozdrav Trumpu!”

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec je nakon bizarne “prisege domovini” u kojoj je najavio da će, između ostalog, zabraniti Istabulsku konvenciju, urlajući na megafona ustvrdio da A-HSP daje podršku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Pozdrav Donaldu Trumpu!”, urlali su desničari na Trgu na poticaj Dražena Keleminca. “Ovo nije sekularna država nego katolička“, vikao Keleminec pred okupljenim desničarima i protuprosvjednicima.

Iako je bizaran skup desničara protekao relativno mirno, na kraju skupa, kad su odlazili s glavnom zagrebačkog trga, približio im se jedan stariji gospodin i doviknuo “Sieg Heil” i “Mičite tu američku zastavu”. Crnokošuljaši su ga odmah prijavili policiji, koja ga je presrela u jednom ulazu na Trgu bana Jelačića i zapisala njegove podatke.

Među desničarima i tip koji se žalio da se o Hitleru govori samo loše

Među šačicom desničara postrojenih na glavnom zagrebačkom trgu bio je i “gospodin” koji je lani za Index na Bleiburgu dao intervju u kojem se požalio da “o Hitleru svi samo crno pričaju.”

Marš su organizirali opskurna Autohtona Hrvatska stranka prava i nešto što se zove “Klub Hrvatskih domoljubnih snaga”.

Nakon performansa na Trgu bana Jelačića, desničari su se uputili prema grobu Ante Starčevića u zagrebačkim Šestinama.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj