NEOČEKIVANA VIJEST IZ JAPANA: Halilhodžić odveo Japan na Mundijal, a sada mu slijedi otkaz?

Reprezentaciju Japana je na Mundijal odveo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, ali će, prema nekim informacijama, saradnja između njega i Japanaca biti raskinuta.

Razlozi ovakve odluke Japanskog fudbalskog saveza i popularnog Vahe nisu poznati, a navodno bi danas trebala biti održana zvanična, hitna, konferencija na kojoj će biti više riječi o Halilhodžićevom odlasku.

Navodno, od samog dolaska Halilhodžića na klupu Japana stvari između njega i čelnih ljudi u tamošnjem savezu nisu “legle” na pravo mjesto, a nezadovoljstvo svojim statusom su pokazali neki glavni igrači. Ipak, blizina Mundijala čini ovakav potez izuzetno šokantnim.

Reprezentacija Japana će se na Mundijalu u Rusiji takmičiti u Grupi H u kojoj su još i Poljska, Senegal i Kolumbija, a sudeći prema posljednjim rezultatima Plavi samuraji će imati izuzetno težak zadatak žele li izboriti nokaut fazu.

Japan je u decembru prošle godine razbijen od strane Južne Koreje sa 4:1, dok je nedavno remizirao sa Malijem (1:1), a potom i izgubio od Ukrajine rezultatom 2:1.

Nakon susreta sa Ukrajinom i Malijem Vaha je bio nezadovoljan igrom svoje ekipe.

 

(Global CIR/Avaz Sport)

Komentiraj