POZNATI DETALJI: Napad na vojni aerodrom u Homsu izveli izraelski avioni

Uprkos oprečnim izvještajima o jutrošnjem napadu na vojni aerodrom u Homsu, čini se kako su napad izveli izraelski F15 avioni.

Dva izraelska F-15 vojna aviona gađala su sirijsku T-4 zračnu bazu u pokrajinu Homs, priopćilo je u ponedjeljak rusko Ministarstvo odbrane. Avioni su ispalili osam raketa, ali pet ih je srušeno prije nego što su ušli u zračnu luku.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak, ruska vojska izjavila je: “Dva izraelska aviona  F-15 ispalila su osam navodećih projektila na zračnu luku T-4.” Izraelski avioni nisu ušli u sirijski zračni prostor i izveli su  napade dok su letjeli iznad Libanona.

“Sirijske jedinice za protuzračnu odbranu oborile su pet  projektila”, rekla je vojska, no potvrdila je kako su tri projektila “stigla do zapadnog dijela zračne luke”.

Navodeći vlastitog dopisnika libanonski Al-Mayadeen kanal priopćio je u ponedjeljak kako su rakete prešle preko libanonskog zračnog prostora, preko Keserwana i Bekaa.

VOJNI AERODROM U HOMSU NAPADNUT SA MEDITERANA: Sirijska PZO oborila osam raketa, državni mediji optužuju SAD, Pentagon negirao umiješanost u napad

(Global CIR)

Komentiraj