AMERIČKI RAZARAČ ‘DONALD COOK’ NAPUSTIO KIPARSKU LUKU: Naoružan sa 60 raketa Tomahawk krenuo ka sirijskoj obali

Kako prenosi nekoliko izvora američki raketni razarač USS Donald Cook napustio je luku u Cipru te se sada kreće prema sirijskoj obali. Mediji, također, spominju da su britanski avioni u bazi na Cipru spremni za djelovanje.

Podsjetimo, ovo se događa u trenutku kada postoji vrlo velika vjerovatnost da će SAD izvesti neku vrstu udara na Siriju zbog navodnog hemijskog napada u gradu Douma pokraj Damaska.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je jučer kako će odluku donijeti u roku između “24 i 48 sati”.

USS Donald Cook je američki ratni brod na kojem se nalazi oko 60 Tomahawk krstarećih raketa. Podsjetimo, prošle godine je SAD, zbog vrlo sličnog incidenta, napao Siriju upravo s Tomahawk raketama.

Rusija je sa druge strane pozvala na provođenje istrage u Doumi, a zadnje informacije govore kako bi se to uskoro moglo i dogoditi.

Naime, UN-ova Organizacija za prohibiciju kemijskog oružja (OPCW) prije nekoliko trenutaka potvrdila je kako će poslati misiju u Doumu s ciljem provođenja istrage.

Naime, Moskva i Damask pozvali su na što brže pokretanje ovakve istrage. “Naš tim bit će uskoro poslan u Siriju”, navodi se u izjavi OPCW-a.

UPOZORENJE ZA NAPAD! Karl Bilt: Ruska crnomorska flota u pripravnosti

(Global CIR/Agencije)

  1. […] AMERIČKI RAZARAČ ‘DONALD COOK’ NAPUSTIO KIPARSKU LUKU: Naoružan sa 60 raketa Tomahaw… […]

Komentiraj