FBI UPAO U URED TRUMPOVOG ADVOKATA! ‘To je sramotna akcija’

Američki FBI pretražio je u ponedjeljak ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako je pretres koji je FBI izvršio u uredu njegovog osobnog odvjetnika Michaela Cohena bio sramotna akcija i ukupno lov na vještice.

Govoreći s novinarima u Bijeloj kući, Trump je tim posebnog istražitelja RobertaMuellera, koji istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom, nazvao najpristranijom grupom ljudi.

Ponovio je i svoj stav da se državni odvjetnik Jeff Sessions ne bi trebao izostaviti iz nadgledanja Muellerove istrage o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore.

Američki FBI pretražio je u ponedjeljak ured osobnog odvjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michaela Cohena, objavio je The New York Times. Cohen se zatekao u središtu kontroverze oko isplate novca porno zvijezdi koja tvrdi da je 2006. imala spolne odnose s Trumpom i da je dobila novac da o tome ne govori uoči predizborne kampanje 2016. Stephen Ryan, Cohenov odvjetnik, potvrdio da je da je FBI pretražio ured i da je uzeo određene dokumente.

Kazao je da je akcija izvedena dijelom po nalogu ureda posebnog istražitelja Roberta Muellera, dodajući kako smatra da je bila “posve neprimjerena i nepotrebna”. Cohen nije imao komentara, kao ni Muellerov glasnogovornik.

Mueller istražuje optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore 2016. i mogući dosluh Trumpove kampanje s Moskvom. Rusija to niječe, kao i Trump i Bijela kuća.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj