PANORAMSKA VOŽNJA: U prva tri dana rada Trebevićka žičara prevezla više od 13.000 putnika

Nova Trebevićka žičara je, samo u prva tri dana rada uspješno prevezla više od 13.000 putnika, koji su uživali ili u panoramskoj vožnji ili u odlasku na olimpijski Trebević! Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o., ovom prilikom žele zahvaliti građanima Sarajeva i gostima glavnog grada na velikoj podršci i interesu.

U prva tri dana rada Žičara prevezla više od 13.000 putnika

„Ponosni smo što je Trebevićka žičara ispunila vaša očekivanja i privukla veliki broj putnika, ne samo iz Sarajeva nego i iz cijele regije i Evrope. Želimo zahvaliti našim korisnicima na strpljenju zbog velikih gužvi na polaznoj stanici Trebevićke žičare. Naši uposlenici su radili punim kapacitetom protekla tri dana kako bi svi naši gosti mogli uživati u vožnji Žičarom“, poručili su iz Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.

Nova Trebevićka žičara je otvorena u petak 6. aprila na Dan grada Sarajeva. U projekt je uloženo oko 20 miliona maraka. Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u poslijeratnom Sarajevu koji će doprinijeti ekonomskom i turističkom razvoju. Žičara ima i poseban značaj, jer se radi o svojevrsnom simbolu Grada.

Radno vrijeme Žičare je od 8.30 do 18.30.

Sve informacije u vezi sa radom Trebevićke žičare su dostupne nawww.zicara.ba.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj