SAD ŠALJU NOSAČ AVIONA ‘HARRY S. TRUMAN’ U BLISKOISTOČNU MISIJU! Turska štampa: Već su određene 22 mete napada na Siriju, a SAD-u će se pridružiti Velika Britanija i Francuska

SAD će u srijedu poslati nosač aviona ‘Harry S. Truman’ u misiju na Bliski Istok i Evropu, navodi se u američkoj mornarici, prenosi RT.

US deploying Truman aircraft carrier strike group to Middle East, Europe - Navy
Nosač aviona će  otploviti zajedno sa sedam napadačkih brodova i nosit će 6.500 mornara. Putovat će uz njemačku fregatu FGS Hessen tokom prvog dijela putovanja. Već smo ranije objavili kako je američki razarač ‘Donald Cook’ napustio luku na Kipru.

AMERIČKI RAZARAČ ‘DONALD COOK’ NAPUSTIO KIPARSKU LUKU: Naoružan sa 60 raketa Tomahawk krenuo ka sirijskoj obali

U međuvremenu je turski list Yeni Safak objavio kako se navodno američke, francuske i britanske trupe spremaju za udare na Siriju. 

Prema izvorima ovog lista, u Siriji je identificirano ukupno 22 cilja, koja će gađati ‘zapadna avijacija’ – to su objekti u Damasku, Homsu, Tartusu, Hami, Deir ez Zoru i Rakki. Konkretno, planira se napadati područje ruske vojne baze u Tartu, piše turski list.

Turska je nedavno burno reagovala na izjave kurdskih zvaničnika o sastanku sa francuskim predsjednikom Emanuellom Macronom, gdje im je prema njihovim izjavama obećao pomoć u stvaranju nacionalne države:

FRANCUSKO MINISTARSTVO ODBRANE NEGIRALO NAVODE! Turska: Francuska pokušava okupirati Siriju

O planovima Francuske u Siriji pisali smo još 2015. godine:

SVI ZABORAVLJAJU DA JE KURDIMA OBEĆANA DRŽAVA: Francuska i Izrael pripremaju ‘Treći sirijski rat’!

(Global CIR)

 

 

Komentiraj