TRAMPOV SAVJETNIK ZA UNUTRAŠNJU SIGURNOST PODNIO OSTAVKU! Američki predsjednik prekinuo latinoameričku turneju, u Peruu će ga predstavljati potpredsjednik Pens

Savjetnik za unutrašnju sigurnost američkog predsjednika Donalda Trampa Tom Bosert podnio je danas ostavku, izjavila je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Trampov savjetnik za unutrašnju bezbjednost podnio ostavku

“Predsjednik je zahvalan na Tomovoj posvećenosti bezbjednosti i sigurnosti naše velike države. Tom je predvodio napore Bijele kuće da se zaštiti nacija od terorističkih prijetnji, da se ojača naša sajber odbrana i da se odgovori na posebnu seriju prirodnih katastrofa”, rekla je Sanders, prenosi Rojters.

Ove godine su ostavke podnijeli i:

  • Džon Daud, lični advokat američkog predsjednika Donalda Trampa koji učestvuje u istrazi o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine, podnio je ostavku, piše list “Njujork tajms”.
  • Vodeći ekonomski savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa Geri Kon saopštio je da podnosi ostavku, objavila je Bijela kuća.
  • Penzionisani general američkih oružanih snaga Majkl Flin, koji je bio savjetnik predsjednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost, podnio je danas ostavku zbog kontroverze oko njegovih kontakata sa ruskim zvaničnicima prije dolaska nove administracije.
  • Ambasador SAD u Panami Džon Fili, karijerni diplomata i bivši helikopterski pilot marinaca, podnio je ostavku.

Pens će na samitu u Peruu mijenjati Trampa

Američki potpredsjednik Majk Pens zamijenit će američkog predsjednika Donalda Trampa na samitu u prijestolnici Perua Limi ovog vikenda, ali neće putovati u Kolumbiju kao što je Tramp to prvobitno planirao, izjavila je danas Pensova portparolka.

Tramp je svoje prvo zvanično putovanje tom regionu danas otkazao kako bi ostao i fokusirao se na odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja u Siriji, prenosi Rojters.

Pens je, kako je njegova portparolka rekla, zatražio da se sastane sa kolumbijskim predsjednikom Huan Manuel Santosom na marginama samita Amerikanaca u Limi. Pens je putovao u Kartagenu u Kolumbiji u okviru putovanja u Latinsku Ameriku prošle godine, podsjeća agencija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj