A6 AVANT: Novi Audi A6 karavan je ‘nakrcan’ tehnologijom

Audiju se može štošta spočitavati u dizajnu, no njegovi karavani zaslužuju sve poštovanje.

Audiju se najčešće spočitava kako mu svi modeli izgledaju isto, a jedine razlike uz dimenzije se tiču detalja. Izuzetak je Q2 u crossover ponudi i odsad A6 Avant s odmakom od manjeg A4. Tako karavanska izvedba slijedi sve viđeno i rečeno na limuzini, a to čini možda i bolje.

Stražnji kraj je elegantan i skladan, doduše ne i Avant-gardan, kakvim ga u Audiju žele prikazati. Čiste linije i zaobljene plohe uz dodatak krom letvice su već viđeno rješenje. No u Audiju su to odlično odradili dodavši nešto agresivniji donji dio s imitacijom difuzora i ispušnim otvorima. Lagano povijena linija krova upotpunjuje dojam, ali i plaća danak u prtljažnom prostoru.

Nje da ćete u ovom automobilu, kao i u bilo kojem drugom Audiju, voziti hladnjak ili gajbe s povrćem, pa osnovnih 565 litara ne treba kuditi. Uostalom, prebacite stražnje naslone i imat ćete 1,7 kubika korisnog prostora.

Pritom je koeficijent otpora zraka 0,27. Solidno za ovakav komad auta koji u širinu mjeri 1,89 m, a visok je 1,47 m. Spomenimo i kako je ukupna duljina karavana 4,94 m. Interijer je u potpunost preuzet od limuzine, kao i cjelokupno rješenje prednje armature. A to znači digitalni kokpit s 12,3 inčnim zaslonom, dodatnim od 10,1 inča u sredini i najmanjim od 8,6 inča ispod njega.

Sva sila sustava asistencije se podrazumijeva, a mi ćemo samo istaknuti ono pravo. Na popisu opcija nalazi se Valcona koža, ventilirana i masažna sjedala, panoramski stakleni krov i Bang & Olufsen premium audiosustav s 19 zvučnika.

Više ne možete poželjeti osim možda uvjerljivih motora. A to su ovdje 3.0 TFSI V6 s 340 KS I 500 Nm ili možda 3.0 TDI V6 s 286 KS i 620 Nm. Za više od rečenog valja pričekati još koji mjesec.

 

(Global CIR/Index.hr/Agencije)

Komentiraj