DOK TERORISTI PUCAJU NA PROVLADINE DEMONSTRANTE U DUMI! Theresa May donijela odluku: Britanija će sudjelovati u napadu na Siriju i neće tražiti odobrenje parlamenta

Teroristi su ubili četiri provladina demonstranta, dok je autobus sa stranim novinarima napuštao Goutu. Prethodno su tri novinara bila ranjena, javljaju agencije. U isto vrijeme BBC javlja kako je Theresa May odlučila podržati vojnu intervenciju u Siriji i bez odobrenja parlamenta.

Tri osobe su povrijeđene kada je pogođen autobus sa ruskim novinarima u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Autobus koji je prevozio ruske novinare koji su se vraćali nakon snimanja izvještaja o situaciji u Istočnoj Guti gađali su nepoznati napadači iz malokalibarskog oružja”, saopštilo je ministarstvo, prenosi Tas s.

Odluka Therese May

Sa druge strane, Thereza May “izgleda da je spremna” da se pridruži vojnoj akciji u Siriji bez odobrenja parlamenta, koju razmatraju Sjedinjene Američke Države i koalicione snage, prenosi BBC pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Izvori navode da Mayova smatra da je potrebno da se hitno postupa. Osim toga, ona ne želi da odlaže odluku američkog predsjednika Donalda Trampa i nastoji da izbjegne opstrukciju izazvanu procedurom odobravanja parlamenta.

Ranije danas lider Laburističke stranke Jeremy Corbyn je zahtijevao da se održi glasanje u parlamentu kako bi se dalo zeleno svjetlo potencijalnom vojnom napadu na Siriju, prenio je “Sky news”.

Corbyn je pozvao Mayovu da “pozove sve zemlje, uključujući SAD i Rusiju, kao i susjedne države, za sto u Ženevi kako bi se došlo do političkog rješenja“.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj