RUSKI AMBASADOR U LIBANU: Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će oboren

Ruska vojska zadržava pravo da obara rakete i uništi lokacije sa kojih su lansirane u slučaju agresije SAD-A na Siriju, upozorio je ambasador Rusije u Libanu Aleksandar Zasipkin.

Zasipkin je naglasio da će se “ruske snage suprotstaviti bilo kojoj agresiji SAD-a u Siriji, presretanjem raketa i gađanjem lokacija sa kojih se ispaljuju”, objavio je Al Manar, citirajući ambasadora.

Saopštenje dolazi nakon što je Vašington zaprIJetio “snažnim odgovorom” protiv Sirije nakon navodnog hemijskog napada u sirijskoj Dumi. gdje su Sjedinjene Države odmah svalile krivicu na sirijsku vladu.

Zamjenik predsjednika komiteta Savjeta Federacije za odbranu i bezbjednost Jevgenij Serebrenikov saopštio je da će ako prilikom mogućeg napada SAD na Siriju nastradaju ruski vojnici koji se tamo nalaze, odgovor Rusije biti munjevit.

Također,  senator Igor Morozov je saopštio da “Rusija mora biti spremna da odgovori svim sredstvima, i ne samo u Siriji”.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp je obećao da će odluku o Siriji donijeti do srijede. Spremnost da učestvuje u bombardovanju izrazio je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj