SPREMI SE RUSIJO, STIŽU ‘PAMETNE’ RAKETE! Tramp poslao prijeteću poruku, pa nakon odgovora Zaharove promijenio priču: ‘Pametne rakete trebate ispaliti na teroriste, a ne na zakonitu Vladu’

Rusija treba da bude spremna da obara rakete ispaljene na Siriju, napisao je na Tviteru američki predsjednik Donald Tramp.

„Rusija obećava da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Pripremi se, Rusijo, stižu rakete — lijepe, nove i pametne“, napisao je Tramp „Ne bi trebalo da budete partneri životinje koja gasom ubija sopstveni narod i uživa u tome“, napisao je Tramp.

„Pametne rakete treba da lete ka teroristima, a ne na zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na čitavoj teritoriji Sirije“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Raketama žele uništiti dokaze?

„Zar inspektori OZHO nisu upozorili da će pametne rakete uništiti sve dokaze o upotrebi hemijskog oružja na zemlji? Ili je ideja da se sakriju tragovi provokacija udarima pametnih raketa i međunarodnim inspektorima onemogućiti da traže dokaze“, dodala je ona.

Preokret u sat vremena

Manje od jednog sata nakon što upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsjednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid „trke u naoružanju“. Rojters ocjenjuje da je očigledno riječ o diplomatskom preokretu.

Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD s Rusijom gori nego ikad, i kada se ima u vidu period Hladnog rata. „Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bismo joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u naoružanju?“, naveo je Tramp.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je Trampov tvit: „Odlična ideja. Počnite sa uništenjem hemijskog oružja. Američkog“.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj