PODIGNUTA SIRIJSKA DRŽAVNA ZASTAVA U DOUMI: SAA kontroliše svaki pedalj Istočne Ghoute

Sirijska vlada je preuzela punu kontrolu nad gradom Douma, posljednjim uporištem opozicije u regiji Istočna Ghouta, tvrde ruske agencije pozivajući se na izjave ruskih vojnih zvaničnika, prenosi Reuters.

Riječ je o gradu na koji je navodno bio izvršen napad hemijskim oružjem zbog čega zapadne sile razmatraju i vojni odgovor.

Podizanjem državne zastave na zgradi u Doumi potvrđuje da je preuzeta kontrola nad tim gradom i cijelom Istočnom Ghoutom – rekao je general Yuri Yevtushenko, čelnik ruskog „Centra za mir i pomirenje u Siriji“, preneseno je.

Assad Velayati

Bilo kakva potencijalna akcija zapadnih zemalja mogla bi da dodatno destabilizuje situaciju u Siriji, izjavio je sirijski predsjednik Bašar el Asad. On je rekao da pojedine zapadne zemlje “podignu glas” svaki put kada sirijske snage ostvare pobjedu na terenu i da akcije postaju intenzivnije sa namjerom da se promijeni tok događaja.

SAA ZAROBILA BRITANSKE VOJNIKE! Zajedno sa američkim, izraelskim i jordanskim snagama planirali kopneni napad sa nekoliko frontova na Damask uz podršku avijacije

“Takvi glasovi će, kao i bilo kakva moguća akcija, da doprinesu samo nestabilnosti u regionu, što predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti”, izjavio je Asad prilikom susreta sa iranskim zvaničnikom Ali Akbarom Velayatijem.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj