VRIJEME MEKE POLITIKE JE PROŠLO! Pompeo: Svim snagama na Putinovu administraciju

Kandidat za američkog državnog sekretara, bivši šef agencije CIA Majk Pompeo najavljuje dalju konfrontaciju sa Rusijom i nova protjerivanja diplomata, sankcije, jačanje nuklearnih potencijala SAD i naoružavanje Ukrajine. “Vrijeme američke `meke politike` prema Rusiji je prošlo”, poručuje Pompeo.

Pompeo: Svim snagama na Ruse

On je u pismu američkom Kongresu naveo da je “dug spisak akcija američke administracije koje su usmjerene na to da se poveća cijena koju plaća Vladimir Putin” – prenose analitički portali.

“Akcije sadašnje administracije jasno pokazuju da je u strategiji nacionalne bezbjednosti predsjednika Donalda Trampa Rusija okarakterisana kao prijetnja našoj zemlji. Naši diplomatski napori prema Rusiji će biti kompleksni, ali, kao i u ranijim slučajevim konfrontacije sa Moskvom, oni moraju da se nastave“, navodi Pompeo.

Američki predsjednik Donald Tramp juče je napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a da će rakete biti “dobre, nove i pametne`” – završio je.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj