NIJE OPRAVDAO OČEKIVANJA: Edin Ramić podnio ostavku na poziciju povjerenika SDA za općinu Kalesija

Edin Ramić, aktuelni federalni ministar za pitanja izbjeglica i raseljenih osoba, podnio je ostavku na poziciju povjerenika Stranke demokratske akcije (SDA) za općinu Kalesija.

Ramić nije u potpunosti obrazložio razloge svoje odluke, ali je u izjavi za medije napomenuo „da se ne sjeća kada je imao slobodan vikend“ te da ima mnoštvo obaveza u ministarstvu na čijem je čelu.

– Podnio sam ostavku jer moj način rada sa uključivanjem mladih i novih lica nije nekima odgovarao, pa u Kantonalni odbor se od strane pojedinih, koji se ne mogu pomiriti da su “bivši”, šalju informacije koje nisu odraz stanja na terenu. Neki žele stvoriti sliku da se pravi neki novi blok, a ustvari se radilo o namjeri da na naredne izbore izađemo sa novim licima. Imam veliki broj obaveza na poziciji ministra, i ne sjećam se kada sam posljednji put imao slobodan vikend. Neka to preuzme neko drugi, a ja se nadam da će to biti neko od onih sa kojima smo proteklih mjeseci pravili neke planove, vijećnici i neke od mladih osoba, a u tome se složilo i članstvo stranke na brojnim sastancima. Vidjet ćemo koliko su bili iskreni i kojim putem će sve krenuti – rekao je Ramić za Nezavisni kalesijski portal.

Na pitanje da li je mlade koji su se okupljali oko SDA “prepustio da se snalaze”, Ramić odgovara da se mladi trebaju boriti za sebe.

– Neka se bore. Ja sam im pokazao kako mogu, i da ima onih koji žele da su prisutniji i aktivniji. Za svoj status se sami moraju boriti.
Upravo je to ono o čemu pričamo. Ne želimo politički podobne, znači da želimo one koji se bore. Ja ih pozivam da se bore, i da ne čekaju da im neko samo ponudi poziciju na listi, ili neku drugu poziciju – zaključio je Edin Ramić.

Nezvanično se spominje da se „krivci“ za Ramićevu ostavku nalaze u Kantonalnom odboru SDA TK, koji žele na političku scenu vratiti „stare i istrošene“ kadrove. Ramić se, navodno, zalagao za osvježenje liste, a samim tim i političke scene u Kalesiji.

Kao potencijalni Ramićev nasljednik spominje se Fadil Alić, vijećnik u Kalesiji, koji je nosilac nezavisne liste na proteklim lokalnim izborima i koji se nakon dobivenog mandata vratio u SDA.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj