(VIDEO) JUTRO NAKON KOALICIONIH UDARA! Prvo pojavljivanje sirijskog predsjednika: Obučen u odijelo sa kravatom, noseći aktovku i bez bilo kakvog osiguranja ulazi u zgradu Predsjedništva

Sirijsko predsjedništvo objavilo je video koji prikazuje sirijskog predsjednika Bašara el Asada kako jutros stiže na posao, nekoliko sati nakon vazdušnih udara na čelu sa SAD u znak odgovora na navodni hemijski napad u Dumi.

„Jutro otpora“, potpis je koji prati kratki video-zapis, distribuiran na nalogu sirijskog predsjedništva na Telegramu.  Kako javlja Rojters, Asad je na snimku u odjelu sa kravatom i nosi aktentašnu dok ulazi u zgradu predsjedništva.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom. U napadu je pogođen i vojni depo u istočnom Kalamunu, sjeverozapadno od Damaska, lokacija u Masjafu 170 kilometara sjeverno od prijestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno-istraživački centar u Damasku, za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenosi Rojters.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj