ĐUKANOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA CRNE GORE! U društvu pristalica poručio: Mi smo nepobjediva koalicija!

Milo Đukanović novi je predsjednik Crne Gore, saopćio je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić. Građani Crne Gore danas su birali novog šefa države, a prema preliminarnim rezultatima Milo Đukanović novi je predsjednik ove države. Prema podacima CDT-a, od 85 posto obrađenog biračkog tijela kandidat za predsjednika Milo Đukanović je dobio 54,1 posto glasova, Mladen Bojanić 33,3 posto, Draginja Vuksanović 8,1 posto…

Nepobjediva koalicija

Ovo je prilika da zahvalim građanima koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da cijenim entuzijazam i lokalnost građana koji podržavaju ovu politiku sve vrijeme, poručio je novi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u pobjedničkom obraćanju u izbornom štabu DPS-a.

Đukanović se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku da su nepobjediva koalicija.

Umjesto poruke protukandidatima, Đukanović se obratio opozicionim liderima.

Ovaj rezultat je toliko ubjedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla – rekao je Đukanović.

Pred nama su iskušenja. Prioritet je ekonosmki razvoj. Savladavanje podjela. Pokušaću da doprinesem da se prevaziđu podjele. Ova pobjeda je odličma odskočna daska. U maju imamo izbore u mnogo općina. Podgorica ostvarila odličan rezultat na ovim izborima. Dobar uvod da slavimo i 27.maja. Na jesen prisustvujemo evropskoj pobjedi Crne Gore – zaključio je novi predsjednik Crne Gore.

Demokratska partija socijalista je ranije proglasila pobjedu Mila Đukanovića na izborima.

Odlazeći predsjednik Crne Gore nasljedniku poželio da uvede zemlju u EU

On je poslije glasanja u Podgorici poručio da je posebno zadovoljan što je danas glasao posljednji put u svojstvu predsjednika Crne Gore.

“Želim da iskažem zadovoljstvo što je u mom mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU. Želim mom nasljedniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog djelovanja”, kazao je Vujanović novinarima.

On je poželio uspjehe na ekonomskom planu, više investicija, nova radna mjesta, bolje plate i penzije.

“Kao i bolji ugled Crne Gore, kakav ona historijski i zaslužuje“, dodao je Vujanović.

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj