NESPOSOBNI ZVIZDIĆ NIJE DORASTAO ZADATKU: Jedan od najlošijih mandata Vijeća ministara u poratnoj BiH

Vijeće ministara BiH kojim predsjedava Denis Zvizdić je po broju usvojenih zakona jedno od najlošijih u historiji. Pri kraju smo četverogodišnjeg mandata u okviru kojeg je Vijeće ministara utvrdilo tek 58 zakona, od čega se većinom radilo o ‘izmjenama i dopunama’ već postojećih zakona.

Slikovni rezultat za zvizdic

Sa druge strane Vijeće ministara u predhodnim sazivima je znalo za godinu dana usvojiti toliko pa čak i više zakona. Tako je ostalo zabilježeno da su recimo samo 2009. godine, u Parlamentu su usvojena čak 62 zakona. Očigledno je da nesposobni Zvizdić nije dorastao zadatku, a kolika je razina njegove neučinkovitosti najbolje svjedoči podatak da su iz 2016. u prošlu godinu prenijeli čak 42 zakona, od kojih većinu nisu utvrdili ni prošle godine.

S druge strane, ovaj saziv Parlamenta BiH jedan je od učinkovitijih kada je u pitanju predlaganje zakona. Tako su od ukupno 167 prijedloga koji su se našli u parlamentarnoj proceduri od kraja 2014. do decembra 2017. godine, njih čak 77 uputili poslanici i delegati.

Zvizdićev rekord

Sudeći prema rezultatima rada u prošloj godini, već sad se zna da izvještaj Denisa Zvizdića o radu Vijeća ministara BiH za 2017. godinu, kada se nađe u Parlamentu BiH, neće dobiti prolaznu ocjenu, kao što je nije dobio ni onaj za 2016.

Tako će Zvizdić vjerovatno postaviti novi rekord, jer je do prošle godine bio jedini državni premijer čiji izvještaj nije dobio podršku većine u Parlamentu. Sada će vjerovatno biti jedini koji je u tome uspio dva puta.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. TRUT ništa drugo-doktor plastenika po krovovima. Ozelenimo krovove hhahhahaahhahahahaahahahahhaha

    Reply

Komentiraj