ZA PORAST ANTISEMITIZMA OPTUŽIO MIGRANTE! Orban: Evropa se mora vratiti svojoj judeo-kršćanskoj tradiciji

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je danas da je “neodgovorna imigracijska politika EU“ uzrokovala porast vjerske netolerancije u zapadnoj Evropi koja prijeti i Jevrejima koji tamo žive.

Orban: Evropa se mora vratiti svojoj judeo-hrišćanskoj tradiciji

Orban je prije dvije sedmice uvjerljivo pobijedio na izborima u Mađarskoj osvojivši treći mandat.

“Postoji samo jedan način da se bori protiv jačanja antisemitizma. Evropa se mora vratiti svojim vrijednostima koje dolaze iz judeo-hrišćanske tradicije, saopšteno je iz Orbanove kancelarije, prenosi agencija Reuters.

Navodi se da “vjerska netolerancjia koja prijeti Evropi je uzrokovana neodogovornom politikom migracija iz Brisela, što je dovelo do nasilja bez presedana u zapadnom dijelu kontinenta“.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] ZA PORAST ANTISEMITIZMA OPTUŽIO MIGRANTE! Orban: Evropa se mora vratiti svojoj judeo-kršćanskoj t… Razlike između Dodikove entitetske, ruske i srbijanske politike prema krizi na Bliskom Istoku RAZGOVARAO SA LIBERMANOM! Izraelski ministar odbrane čestitao Dodiku izbornu pobjedu NASLJEDNICI KVISLINŠKIH REŽIMA: Kako su se istočnoeuropski političari “zaljubili” u Izrael? IZVJEŠTAJ MINISTARSTVA: Izrael tvrdi kako Evropska unija finansira njihov bojkot IZRAEL OTVORENO PROTIV EU: Naši glavni neprijatelji su Iran i ‘licemjerna Europa’ koja mu gleda kroz prste EU NAS NE RAZUMIJE, IMAJU ‘ISKRIVLJENU VIZIJU’ IZRAELA: Netanyahu traži pomoć baltičkih država oko Irana […]

Komentiraj