DUBRAVKO ČAMPARA VIŠE NE VODI SLUČAJ DELALIĆ! Gordana Tadić predmet o ubistvu Delalića dodijelila tužiocu Čavki!

Vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić donijela je odluku da predmet koji se odnosi na istragu ubistva Ramiza Delalića Ćele, a u okviru kojeg se istraga vodi i protiv Nasera Keljmendija i Fahrudina Radončića, izuzme od postupajućeg tužioca Dubravka Čampare i dodijeli ga tužiocu Olegu Čavki.

Povezana slika

Međutim Federalna uprava policije će prema navodima SB-a ostruirati rad v.d. glavne tužiteljice tako što joj odbija poslati  neophodnu dokumentaciju. Inače Federalni ministar policije je Aljoša Čampara, a vječiti direktor FUP-a, Tihićev stari kadar Dragan Lukač.

Tužilaštvo je nedavno zatražilo od Federalne uprave policije (FUP) da im ova policijska agencija dostavi sva eventualna nova saznanja koja imaju u vezi sa Delalićevim ubistvom. Međutim, FUP je danas obavijestio GordanuTadić da neće dostaviti bilo kakve informacije dok je Čavka postupajući tužilac u predmetu. FUP se u svojoj obavijesti pozvao na dokumentaciju obavještajnih i policijskih agencija o navodnim vezama pomenuto tužioca sa Naserom Keljemendijem.

FUP je uputio i prijavu Uredu disciplinskog tužioca protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

 

(Global CIR/SB)

Komentiraj