KAMERE SNIMILE SKANDAL: Šef policije gledao dvostruko ubojstvo usred dana i potom mrtav hladan odšetao u kafić

‘Na snimci iz hotela Hemera, koji je izuzet u istrazi, vidi se da Bulatović neposredno nakon ubojstva dolazi i ostaje sjediti u tom lokalu’, tvrde istražitelji ubojstva u Podgorici optužujući sad već bivšeg šefa jednog policijskog odjela za kršenje zakona.

Miodrag Mijo Bulatović, bivši šef policijskog Odjela za prikrivene istrage u crnogorskom Sektoru kriminalistike bio je svjedok ubojstva koje se u Podgorici dogodilo 31. ožujka. Potvrđuju to snimke sigurnosnih kamera s kafića u Podgorici koje su snimile Bulatovića kako promatra ubojstvo Miloša Šakovića (31) i Radivoja Jovanovića (42) te potom odlazi u susjedni lokal.

Inače, nakon tog dvostrukog ubojstva koje je potreslo glavni grad Crne Gore, uslijedile su smjene u policiji, no isprva nije navedeno zašto su se smjene dogodile.

Sada je, pak, crnogorskim Vijestima jedan od istražitelja Specijalnog državnog tužiteljstva otkrio kako je utvrđeno da Bulatović, a niti njegove kolege nisu reagirali kako je to zakonom propisano.

Drama u središtu grada

Bulatović, njegov kolega Dragan Jovićević i dvojica agenata Agencije za nacionalnu sigurnost sjedili su 31. ožujka oko podneva na prepunoj terasi restorana Forum, kada je Podgoričanin Marko Jovanović prišao stolu za kojim je sjedio Miloš Šaković (31), pucao u njega i slučajnu žrtvu Radivoja Jovanovića (42), koji je sjedio s djevojkom za susjednim stolom.

Tridesetjednogodišnjak je primijetio da mu prilazi ubojica, i stol za kojim je sjedio gurnuo je da zaštiti svoju i suprugu svog kuma te njezinu bebu. Prije toga, sa stolice je srušio kuma koji je sjedio preko puta njega. Prvi hici koje je ispalio Šakovićev ubojica pogodili su i usmrtili Jovanovića. Šaković je krenuo u bijeg, a ubojica ga je slijedio pucajući u njega. Kada ga je ubio, pobjegao je. Dva dana kasnije otkriveno je da se traga za 42-godišnjim Markom Jovanovićem.

Obrana policajaca

“Na snimci iz hotela Hemera, koji je izuzet u istrazi, vidi se da Bulatović neposredno nakon ubojstva dolazi i ostaje sjediti u tom lokalu”, otkrio je Vijestima istražitelj.

Bulatović i njegov kolega branili su se tvrdeći kako nisu bili na dužnosti, da su bili nenaoružani i u društvu maloljetnog djeteta. Bulatović je navodno istražiteljima također kazao kako je nakon ulaska u drugi lokal pozvao kolege i prijavio ubojstvo.

No, u Specijalnom državnom tužiteljstvu smatraju kako dvojac ne samo da nije pokušao spriječiti kazneno djelo što su po zakonu bili dužni nego nisu ni osigurali mjesto ubojstva nakon što se ono dogodilo upozorivši ljude da ne smiju uništavati tragove.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj