ZAŠTO SE SMIJU NA SAHRANI?! Fotografija na kojoj su Melanija Tramp, Bušovi, Klintonovi i Obame šokirala svijet

Toplina između Bušovih, Klintonovih, Obaminih i Melanije Tramp česta je između nekadašnjih rivala. A odsustvo Donalda Trampa je moglo samo da doda opuštenosti slike. Kako piše “Gardijan”, Tramp bi mogao da se smatra slonom koji nije u sobi, istovremeno odsutan sa ove slike dok se nad istom nadvija.

slika

Donald Tramp nije prisustvovao sahrani Barbare Buš u subotu u Hjustonu u Teksasu. Novinarima je rečeno da je to zato što je Tramp velikodušno želio da poštedi porodicu Buš “poremećajem zbog dodatne sigurnosti” koja bi došla sa njegovim predsjedničkim prisustvom. Međutim, ta iste izjave u Bijeloj kući možda su dale igru kada je dodala da Tramp nije prisustvovao “iz poštovanja prema porodici Buš i prijateljima koji prisustvuju službi”. Obično, način na koji poštujete porodicu ožalošćeno je da se pojavite, a ne držite podalje. Osim ako, naravno, ne znate da vas ožalošćena porodica mrzi, u tom slučaju najveća ljubaznost je da ih ostavite na miru.

Što bi moglo da objasni emocije ljudi na ovoj slici. To je neobična grupna fotografija, oni nisu porodica, nisu prijatelji, i nisu tim. Umjesto toga, zvanična veza između njih je da su svi živjeli u najvažnijoj rezidenciji zemlje, bilo da je u pitanju predsjednik ili prva dama. Tu su u čast nestalom članu ovog ekskluzivnog kluba, Barbare Buš.

Toplina između njih, republikanca Džordža Buša sa rukama oko žene i demokrate Hilari Klinton, je prijateljstvo koje se često viđa između nekadašnjih rivala koji su sada vezani tako što su podijelili rijetko i izvanredno iskustvo. Ali i nešto drugo.

Slika nije mračna, iako je sahrana. Obama i Bil Klinton se široko smiju; Buš se osmjehuje kao da je ispucao vic. Izgledaju opušteno. A izvor tog opuštanja? Možda je to njihovo kolektivno olakšanje da Tramp nije tamo?

To, sigurno, je jedina stvar oko koje se ova grupa može složiti, piše tabloid “Gardijan“. Buš stariji je otkrio prošle godine da je glasao za Hilari umjesto da podrži zvaničnog republikanskog kandidata koga je odbacio. Buš mlađi je rekao da ostavlja svoj glasački listić prazan. Buševi, Klintonovi, Obame, svi imaju svoje razloge da preziru Donalda. Hilari je pokvario njen san, tvrdio je da Barak Obama nije rođen u SAD, i suprotnost je republkancu Bušu.

Što ostavlja Melaniju. Zar ne bi trebalo da joj bude neprijatno među svim ovim ljudima koji preziru njenog muža? Šta objašnjava očiglednu lakoću, dok se smiješi tako lako kao i ostali? Trag može biti u nekim drugim fotografijama snimljenim u subotu. Tamo je sjedila pored Baraka Obame, gledajući pozitivno veselo.

(Global CIR/Agencije)

 

 

Komentiraj