OČAJNA MAJKA NASTAVLJA POTRAGU: Unuka srbijanske princeze Jelisavete Karađorđević u opasnoj sekti

Skoro 57-godišnja Catharine Oxenberg, danas pomalo zaboravljena junakinja malih ekrana, bila je između 1984. i 1986. zvijezda poznate tv serije “Dynasty”.

Majka tri kćeri Indije, Maje i Cecilije zabrinuta je za prvu, koja je napustila rodnu Californiju gdje obitelj živi i otišla u New York City, postavši članica strašne sekte Nxivm.

‘Grupa za vraćanje samopouzdanja’

Piramidalna organizacija osnovana  1998. pod upravom Keitha Rannière,  porijeklom Belgijanca,  koji “upošljava” mlade djevojke, ali i imućne žene, ispire im mozak na perfidan način, zigosa ih i pravi od njih seksulne robinje, često zadužene za pronalaženje drugih, neiskusnih i naivnih žrtava.

Piše: Džana Mujadžić

Nxivm se definira kao: grupa za organiziranje seminara za osobno razviće i sticanje samopouzdanja! Međutim, zadnjih godina, nekolicina članica koje su uspjele izaći iz začaranog kruga sekte, prijavile su ponašanje gurua i njegovih slijedbenika koji žigosaju “uposlenice” vrućim glačalima!

Zadnja dva desetljeća oko 16. 000 osoba su dostavile sekti samo za “upis” svotu od 4000 dolara. Osim u New Yorku, postoje odjeljci u San Franciscu i Mexicu. Catharine Oxenberg, koja je i sama bila članica sekte od 2011. te se ispisala iz njenih redova jer joj se sve učinilo sumnjivim i nelogičnim, je od prijateljice svoje najstarije kćeri Indije rođene u lipnju 1991. godine, izvjesne Bonnie Piest, saznala da je mlada žena koja je karijeru započela u 9 godini uz majku i očuha, također glumca Caspera Van Diena, u životnoj opasnosti.

Žigosana, silovana i s “ispranim mozgom”

Javila se telefonski i povjerila majci kako joj otpada kosa i da joj je neophodna posjeta lijecniku. Bila je u Los Anglesu prije nekoliko mjeseci i na sve nagovore o napuštanju sekte, odgovorila odlaskom u New York. Poslijednih mjeseci Catherine Oxenberg nije ništa znala o njoj, išla je sa majkom Jelisavetom kojoj su 82 godine nekoliko puta u Veliku Jabuku pa su je bezuspješno trazile po Albanyju, gdje je sjedište Nxivm-a.

Dugo skrivanu istinu o kćerki glumica je iznijela pred javnost u nadi da će otkriti prave namjere sekte koja je “isprala mozak” njezinoj nasljednici.

-Osjećam se nemoćnom, izgubila sam dijete i sve ću uraditi da je pronađem. Glumica je napisala i knjigu pod nazivom “Captive“, opisavši  potresna svjedočanstva “vrbovanih djevojaka”.

Događaj je pokrenuo i Indijinog oca, o kome ona po majčinim uputstvima nije nikada govorila, pa se dugo nagađalo da je rezultat Catherinine kratke ljubavne veze sa glumcem ili poslovnim čovjekom. Ali William Weitz Shaffer je na američkoj televiziji izjavio kako će sve uraditi za “svog anđela”. Danas 71- godišnjak, bio je glumičin ljubavnik za vrijeme njezine posjete Njemačkoj. Poznati je preprodavac droge, a zahvaljujući trgovini marihuanom zaradio je 50 milijuna americkih dolara i bio u zatvoru  cijelo desetljece. Trenutno mirno živi u Santa Monici.

Catherine Oxenberg se od supruga Van Diena rastavila 2015. godine, nastoji pisati. Navodno će objaviti i roman o djedu Pavlu Karađorđeviću, a kcerka ce joj se, možda i vratiti jer je Rannière nedavno uhvaćen u Mexico Cityju te je vraćen u SAD.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj