MEKTIĆ U SOČIJU: Zahvaljujući preduzetim mjerama, BiH već tri godine bez terorističkih incidenata

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić izjavio je danas u Sočiju da BiH ostaje posvećena borbi protiv terorizma i da će nastaviti da doprinosi jačanju bezbjednosti i zajedničkoj borbi protiv globalnih prijetnji.

Obraćajući se na međunarodnoj konferenciji o jačanju globalne bezbjednosti, Mektić je istakao da BiH zahvaljujući preduzetim mjerama u posljednje tri godine nije imala nijedan incident u vezi sa terorizmom, te da je zemlja u regionu prepoznata i kao regionalni lider u prevenciji i deradikalizaciji.

Cilj sastanka visokih zvaničnika odgovornih za pitanja bezbjednosti, koji je otvorio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, jeste razvoj međunarodne saradnje i jačanje bilateralnih veza u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Glavne teme razgovora su promjene strategija i taktika međunarodnih terorističkih organizacija, međunarodna informaciona bezbjednost i borba protiv trgovine drogom, kao sve veće prijetnje globalnom miru i stabilnosti.

Mektić, koji na poziv sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa boravi u Rusiji, imaće i više bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima Rusije i zemalja učesnica na konferenciji.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj