ODGOVOR NA BMW SERIJU: Mercedes u Pekingu predstavio A klasu u Sport Sedan izvedbi

I dok ostatak svijeta ima na raspolaganju CLA, kao svojevrsnu limuzinsku izvedbu A klase, u Kini će imati prilike voziti A Sport Sedan, i to u produženom L izdanju. A limuzina kao takva stiže kao odgovor na velike apetite tržišta za manjim automobilima klasične forme, ali i kao odgovor na BMW-ovu seriju 1 u limuzinskoj izvedbi.

Pritom postoji i A Sedan, dok se estetski uvelike oslanja na izvorni model, ali i na veći i prestižniji CLS. Osim nekoliko detalja sve je isto kao na prošlogodišnjem konceptu Concept A prikazanom također u Pekingu.

Red je reći kako je međuosovinski razmak povećan za 60 mm i sada iznosi 2789 mm, čime je dobiveno na prostranosti. Automobil u dužinu mjeri 4609 mm, širok je 1796 mm i visok 1460 mm. Dizajn interijera je zato preslikan od A klase, dok prtljažnik mjeri 420 l. U ponudi ostaje i MBUX infotainment.

Ispod poklopca će kineski kupci moći birati 1.33 benzinac dostupan u dvije izvedbe snage, sa 136 i 164 KS. Dalje slijedi 2.0 benzinac sa 190 KS, a svi kombinirani sa sedam-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.

Ovim je kinesko tržište dobilo zaokruženu ponudu Mercedesovih L modela, uključujući otprije C i E klasu u produženoj izvedbi.

(Global CIR/index.hr)

Komentiraj