USRED PREDIZBORNE KAMPANJE: Erdogan u maju dolazi u Sarajevo da održi predizborni skup

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) dolazi u glavni grad BiH u maju, gdje namjerava održati veliki predizborni skup, isti onaj kakav su Njemačka i Austrija već zabranile.  

Turski mediji su naveli da će Erdoan doći u Sarajevo 20. maja, gdje će održati govor pred 10.000 turskih državljana koji žive i rade u BiH, a također se očekuje dolazak velikog broja turskih državljana iz ostalih zemalja Evrope.

Podsjećamo, 24. juna se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, a ranije su Njemačka i Holandija zabranile organizaciju skupa.

Turski list ”Yenisafak” je objavio da je Erdoan planirao održati miting u Njemačkoj, s obzirom na to da u toj zemlji živi nekoliko miliona turskih državljana, ali, nakon što je dobio odbijenicu, odlučio se za Sarajevo.

“Nakon antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja miting koji organizira Erdoan postaje još važniji”, navodi Yenisafak.

Erdoanov dolazak u BiH planiran je usred predizborne kampanje u Turskoj, ali i  na početku kampanje za opće izbore u BiH, jer  će SDA 26. maja izaći u javnost s imenom svog kandidata za Predsjedništvo BiH.

 

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Toliko veliki političar sada vuče za rukave Bakira..

    Reply

Komentiraj